Seniorii și-au testat forțele la București!

1 august 2022

Turneul Internațional de Seniori ,, Ion Cornianu & Ladislau Simon,, ediția 2022 s-a încheiat. Sala Polivalentă din București a fost gazda competiției pe care Federația Română de Lupte o organizează la București, de peste 8 ani. Ediția din acest an s-a bucurat de o prezență numeroasă, cu peste 250 de luptători din 26 de țări din toată lumea. Națiuni puternice și cu tradiție în luptele mondiale s-au aflat la București în perioada 29-31 iulie: Kazahkstan, China, Georgia,etc.

Turneul Internațional ,,Ion Cornianu & Ladislau Simon,, a fost un test util pentru toți luptătorii seniori, în vederea Campionatului Mondial din Serbia, care va avea loc în luna septembrie. Luptătorii români au avut o evoluție frumoasă la competiția din capitală, România obținând un total de șapte medalii.

Lupte Libere:

Kovacs Razvan (57 kg) – bronz

Ștefan Coman (65 kg) – bronz

Maxim Vasilioglo (74 kg) – argint

Jakub Shikhdzhamalov (79 kg) – aur

Lupte Feminine:

Denisa Fodor (53 kg) – bronz

Victoria Adam (65 kg) –  bronz

Lupte Greco-Romane:

Alexandru Ionescu (72 kg) – bronz

În Clasamentul General pe Națiuni la Lupte Libere, România s-a clasat pe locul al treilea, în urma celor patru prezențe pe podium. Organizarea competiției a fost apreciată de oficilalii internaționali, în frunte cu doamna Vesna Piperski Ciuc (UWW Referee Delegate, Serbia) precum și de către invitații FRL prezenți în Sala Polivalentă din București. Președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu a declarat că România va continua să aducă competiții internaționale în țara noastră: ,,Mă bucur că Turneul Internațional de Seniori ediția 2022 și-a atins obiectivele din toate punctele de vedere: organizatorice, de performață precum și de participare. Vom continua tradiția acestor turnee în România, precum și organizarea în țara noastră a competițiilor de cel mai înalt nivel: Campionate Europene si Campionate Mondiale. Felicit toți participanții competiției precum și luptătorii români pentru medaliile câștigate. Sper ca la Campionatul Mondial din Serbia, din septembrie, să facem o figură frumoasă. Hai, România!,,

296189502_550007180247094_4174355941208660320_n