CAMPIONATUL EUROPEAN TINERET U 23. RUSE. BULGARIA.

Campionatul European U23, desfasurat la Ruse, in Bulgaria, la mica distanta de Europenele de seniori, unde Romania a castigat trei medalii, ar trebui sa reprezinte pentru sportivi  si antrenori un prilej de reflectie si analiza profunda, tinand cont ca cele trei loturi nationale s-au intors fara vreo distinctie, reusind participarea in trei finale pentru medaliile de bronz, prin Mihai Mihut, Alexandra Anghel si Roman Duscov. Cei trei reprezinta cu certitudine un castig pentru loturile nationale ale Romaniei. Daca vor continua cu aceeasi atitudine, implicare, daruire si seriozitate, vor avea un viitor frumos si bogat in performante.

O scurta privire aruncata spre evolutiile unor luptatori, descopera o comportare a acestora care trebui sa ii indemne, in primul rand pe ei, la o evaluare amanuntita a cauzelor care au dus la evolutii palide, erori greu de digerat, clipe de neatentie care nu-si gasesc locul la un asemenea nivel, dar si unele greseli tehnice inexplicabile.

Sportivi ca Dorin Parvan , Tiberiu Barbazan, Simona Pricob, Raul Donu sau Vlad Caras, de la care staff-rile tehnice si federale aveau asteptari mari, dar justificate, ar fi putut obtine mult mai mult, la aceasta editie a Campionatului European.

Este un moment in care toti sportivii ce aspira la un loc in loturile nationale, dar si pentru cei ce sunt deja acolo, sa inteleaga ca trebuie sa isi reprezinte cu cinste tara atunci cand pasesc pe saltea. Aceasta editie a Campionatului European marcheaza si un semnal de alarma pentru antrenori, care nu trebuie sa uite nici o clipa ca au datoria de a continua educatia si instruirea luptatorilor si de a pastra in cadrul echipelor pe care le manageriaza o discplina stricta, care sa-i faca pe sportivi sa constientizeze ce inseamna sa reprezinti Romania la marile competitii.