CAMPIONATUL EUROPEAN DE SENIORI 2016 RIGA LETONIA

Campionatul European de Lupte, desfasurat la Riga, saptamana trecuta, a adus Romaniei  3 medalii, una de argint si doua de bronz, dar si prezenta in 8 finale, obiectivul stabilit fiind depasit cu o medalie.

Concursul feminin a avut-o in prim plan pe Alina Vuc, argint la 48 de kg, care a crezut in victorie pana in ultima secunda a fiecarei lupte! Simona Pricob si Adina Elena Popescu au luptat admirabil si au incheiat pe locul 5, bifand prezenta in finala mica. Estera Dobre, cea mai experiementata si medaliata luptatoare din Romania prezenta la Riga, a fost foarte aproape de o medalie, insa o eroare copilareasca, rarisima la un asemnea nivel, a facut-o sa piarda meciul la tus, o prestatie care merita o analiza atenta in perspectiva turneelor de calificare la Jocurile Olimpice. Inca o medalie in concursul feminin ne-ar fi asigurat prezenta la Cupa Europei pe natiuni, o prestigioasa competitie care se va desfasura la Moscova si va reuni cele mai valoroase 6 tari.

Andrei Dukov si Ion Guidea au adus tarii noastre doua medalii de bronz, in competitia de lupte libere, acolo unde si Adrian Ionut Moise a ajuns in finala mica; Un traseu bun pentru Moise care daca nu s-ar fi accidentat la umar, probabil ar fi urcat si el pe podium.

Fara Alin Alexuc, accidentat, lotul national de greco-romane a reusit doar o singura finala prin Tomi Claudiu Hinoveanu care s-a luptat cu pasiune si darzenie, clasandu-se in final pe locul 5.

La Conferinta anuala a UWW Europe, FRL a fost reprezentata de presedintele Razvan Pircalabu si de secretarul general Alin Grigore. Ultimele detalii legate de organizarea CE de juniori din luna iunie, de la Bucuresti, au fost stabilite impreuna cu reprezentantii forului European, care si-au aratat inca o data sustinerea si pentru candidatura presedintelui Pircalabu la un loc in Comitetul Executiv al UWW Europe.

La nivelul arbitrajului, Romania a fost reprezentata din nou, la cel mai inalt nivel. Gyarmati Ferenc, care va oficia si la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul acesta, a condus excelent finala categoriei 98 de kg lupte greco-romane.

La capitolul fani, la fel ca si la ultima editie a Campionatului Mondial, loturile Romaniei au reusit sa adune romani de pretutindeni. O prezenta care ne-a onorat, cea a doamnei Ileana Rutman, Consulul Onorific al Romaniei la Riga, care impreuna cu familia, a fost alaturi de noi si ne-a aratat cum trebuie reprezentata tara noastra peste granite, cu eleganta, rafinament, cu mult suflet si multa pasiune.

In final, as vrea sa le multumim tuturor celor care au fost alaturi de echipele nationale ale Romaniei: antrenorii federali, Marian Berbec si Petre Onciu, antrenorilor coordonatori, Nikolay Stoyanov, Petre Toarca, Anatolie Guidea, Mircea Constantin, Petrica Carare, echipei medicale formata din Adriana Limona si Cosmin Nitescu, si nu in ultimul rand stafului federatiei, Daniela Patrascoiu – contabil sef, Geanina Lungu – economist, Gherman Crisan – organizator competitii, Andreaa Dumitru – financiar, Cristina Timar – jurist, Cosmin Cernat – director de imagine FRL.

Multumiri speciale intregii familii a luptelor romanesti, antrenorilor si oficialilor de la structurile affiliate, antrenorilor loturilor nationale junior si cadeti, membrilor Biroului Federal si institutiilor care sprijina activitatea de performanta a federatiei, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Institutul National de Medicina Sportiva, Agentia Nationala Anti-Doping, etc.

Peste foarte putin timp urmeaza cele trei turneee de calificare la Jocurile Olimpice, unde va trebui sa strangem din nou randurile si sa aratam ca suntem o echipa puternica! HAI ROMANIA!