Luptele și-au desemnat campionii nationali, la Reșița!

 

Duminică, la Reșița s-a încheiat cu succes o nouă ediție a Campionatului Individual de Seniori. La start au fost prezenți peste 200 de concurenți de la toate cele trei stiluri (Lupte Feminine, Lupte Libere, Lupte Greco Romane).

Reșițeanca Alina Vuc a îmbrăcat pentru a 6 a oară tricoul de campioană a României. Cea mai bună luptatoare din lume a categoriei 50 kg (conform clasamentului Mondial UWW) a trecut fară probleme de adversarele din competiție. “Concursul a fost ușor pentru mine, dar mă bucur că am putut evolua din nou în orașul meu natal. Obiectivul următor pentru mine îl reprezintă Campionatul Mondial de Seniori din Ungaria, din luna octombrie, unde sper să fac din nou o figura frumoasă”a declarat Alina Vuc la finalul întrecerii.

De asemenea, toate componentele Lotului de Senioare și-au adjudecat medaliile de aur la Campionatul Național: Tămăduianu Estera ( 57 kg), Zhydachevska Katerina (59 kg), Incze Kriszta (62 kg), Popescu Adina (68 kg), Anghel Alexandra (72 kg), Axente Cătalina (76 kg).

În clasamentul pe cluburi, la Feminin, CSA Steaua București a fost lider detașat cu un numar total de 20 de medalii obținute. Pe locul al doilea s-a clasat CSM Sf. Gheorghe (7 medalii) iar pe locul al treilea  CS Targoviste (7 medalii).

La Greco- Romane, bătăliile pentru podium au fost disputate și atractive.

Mihai Mihuț, Alexuc Alin si Ojog Nicu sunt doar cațiva dintre cei mai titrați seniori care și-au trecut în plamares tilurile de Campioni ai României. Tița Florin, proaspăt medaliat cu bronz la CE Seniori U23 din acest an și-a adjudecat pozitia de lider al categoriei 55 kg, dupa ce a învins în competiție adversari și cu 10 ani mai în vârstă.

Categoriile 57 kg si 65 kg Lupte Libere au fost și ele extrem de disputate. Dukov Andrei l-a învins în finala mare pe tânarul Kovasc Razvan iar Duscov Roman a devenit lider la 65 Kg după o finala spectaculoasă cu Coman Ștefan.

Cu ocazia Campionatulul Național a avut loc și o Ceremonie Specială. Cei cinci medaliați ai României la Campionatul European din Rusia (Mihai Mihuț, Alina Vuc, Alexandra Anghel, Alin Alexuc, Ion Guidea) au fost premiați pentru performanțele lor deosebite. Dintre ei, Mihai Mihuț si Ion Guidea au primit și Carnetele de “Maestru Emerit al Sportului“.

De asemenea, Campionatul Național de Seniori 2018 de la Reșița a fost transmis live, în premieră, pe Pagina de Facebook a Federației Române de Lupte (FR Lupte), fiind urmarit în medie de 5000  oameni pe zi.