CAMPIONAT NATIONAL ECHIPE SENIORI ETAPA I TIMISOARA 28-30 MARTIE 2018

SENIORII AU LUPTAT PENTRU FINALA

Sala de sport din Giroc ( Timisoara) a gazduit in perioada 28- 30 martie Etapa 1 a Campionatului National de Lupte Seniori. Un numar de 214 sportivi de la lupte greco romane, lupte libere si lupte feminine au luat startul in competitie.

Din cauza calendarului competitioanal incarcat de turnee si stagii de pregatire, multi dintre componetii Loturilor Nationale masculine nu au putut lupta la Timisoara, absentand motivat. Insa, cei prezenti in concurs au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului. La greco romane, Munteanu Virgil (63 kg) impreuna cu Ojog Nicu (87 kg) si greul Hutuleac Constantin (130 kg), toti compenenti ai Lotului National, si-au asigurat locul 1 pentru Etapa Finala.

La lupte feminine, intrecerea interna le-a avut in prim plan pe componentele Lotului National, revenite in tara dupa participarea istorica la Cupa Mondiala din Japonia. Toate cele 8 sportive au intrat in concurs la Giroc: Alina Vuc (53 kg), Tamaduianu Estera (57 kg), Pricob Simona (57 kg), Zhydachevska Katerina (62 kg), Incze Krista (65 kg), Popescu Adina (68 kg), Anghel Alexandra (72 kg) si Axente Catalina (76 kg).

La lupte libere s-au remarcat sportivi precum Palaghia Mihai (86 kg), Chiorean Andrei (125 kg), Kovacs Razvan (57 kg) si Molnos Norbert (70 kg) care ar putea reprzenta in viitor solutii pentru Lotul National de seniori.

Etapa Campionatului National de la Giroc a reprezentat pentru multi dintre antrenorii Loturilor un prilej de selectie finala in vederea Campionatelor Europene, ce vor avea avea loc in perioada 30 aprilie- 6 mai, in Rusia, la Kaspiisk.