JOCURILE FRANCOFONIEI 2017 ABIDJAN COSTA DE FILDES

In perioada 18-30 iulie, 2017, Romania a participat la editia a VIII-a a Jocurilor Francofoniei. Competitia a fost organizata la Abidjan, capitala Coastei de Fildes.

Ministerul Tineretului si Sportului a deplasat o delegatie de 57 de sportive si sportivi, la sase discipline sportive (atletism, tenis de masa, judo, baschet, ciclism, lupte libere si lupte africane).

Romania a obtinut, la finalul intrecerilor, locul IV pe natiuni, gratie celor 31 de medalii adjudecate de catre sportivii nostrii (7 medalii de aur, 9 medalii de argint, 15 medalii de bronz).

Din delegatia deplasata, la Abidjan, au facut parte si 15 sportivi ai Federatiei Romane de Lupte, care au contribuit, considerabil, la zestrea de medalii a Romaniei. Luptatoarele si Luptatorii nostrii au cucerit, in total, 15 medalii, dintre care, 4 medalii de aur, 4 medalii de argint si 7 medalii de bronz.

Romania s-a clasat, in competitia de lupte, pe locul II, dupa Canada, in clasamentul pe natiuni.

De mentionat faptul ca Romania a participat, in premiera, ca tara din afara continetului african, la competitia de lupte africane. Mai mult, sportivele si sportivii noastrii au obtinut 3 medalii, dintre care de 2 medalii de aur.

Felicitari tuturor pentru performantele obtinute!

Multumim Ministerului Tineretului si Sportului pentru oportunitatea participarii la un eveniment de o asemenea anvergura. Experienta traita la o manifestare culturala si sportiva cu participare internationala masiva, este unica!

Hai Romania!