VALERIU BULARCA – PRIMUL ROMAN CAMPION MONDIAL S-A STINS DIN VIATA

8 februarie 2017

Ieri 07.02.2017, Mare Campion, Valeriu Bularca a trecut in nefiinta, lasand luptele si sportul romanesc mult mai sarace. Inconjurat de famile acesta s-a stins din viata la varsta de 86 de ani, in orasul in care a trait toata viata, Brasov.

Valeriu Bularca s-a nascut, pe 14 februarie 1931, la Intorsura Buzaului, Judetul Covasna. A inceput sa practice luptele greco-romane la Clubul Sportiv Steagu Rosu Brasov, sub indrumarea antrenorului emerit Ion Muresan, dupa care s-a transferat la Clubul Sportiv Dinamo Brasov.

In cariera sa a cucerit multiple medalii si tiluri la nivel nationaL si international. A castigat de sase ori titlul de Campion National al Romaniei.

In data de 6 iunie 1961, Valeriu Bularca a intrat in Istoria Sportului Romanesc, devenind primul roman Campion Mondial de Seniori la LUPTE, in cadrul competitiei desfasurate la Yokohama, Japonia.

Totodata, mare campion, este primul sportiv roman care a cucerit o medalie la un Campionat Mondial de Lupte Seniori, pentru Romania.

In anul 1964, la Jocurile Olimpice de la Tokio, Valeriu Bularca a cucerit titlul de Vicecampion Olimpic si medalia de argint.

Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor de lupte, la Clubul Sportiv Steagu Rosu din Brasov.

Pentru intreaga activitate de performanta a primit Titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Corpul neinsufletit al marelui campion Valeriu Bularca va fi depus, azi dupa ora 18.30, la Biserica Sf. Treime din Darste, Brasov.

Slujba de inmormantare va avea loc maine, 9 februarie, incepand cu ora 14.30.

Condoleante familiei!

MAESTRE, nu va vom uita niciodata!

VALERIU BULARCA (2)

ECHIPA LUPTE BULARCA ECHIPA ROMANIA BULARCA 2 VALERIU BULARCA 1 VALERIU BULARCA