Juniorii României țin steagul sus la Europene!

Luptătorii români au încheiat participarea la Campionatul European de Juniori 2019 cu patru medalii! România a fost reprezentată de 17 sportivi la Europenele ce s-au desfășurat în Spania, la Pontevedra: șapte la Greco-romane, șapte la Lupte Feminine și trei la Lupte Libere.

Din păcate, singurul stil care a reușit să urce pe podium a fost Lupte Feminine. Sub comanda antrenorilor Serban Mumjiev și Popescu Valentin, 4 din 7 luptatoare au obținut medalii. Ștefania Claudia Priceputu (categoria 50 de kg) a fost cea care a adus României prima medalie a competiției. Ștefi a devenit Vicecampioană Europeană de Juniori, după ce a cedat în finala în fața adversarei Daria Khvostova (Rusia). La 72 kg, Larisa Maria Nițtu a reușit și ea o performanță laudabilă: medalia de argint. Palmaresul delegatiei a fost completat de două medalii de bronz, obținute de Ana Andreea Beatrice (53 kg) și Roxana Amina Capezan (65 kg). În urma rezultatelor, România s-a clasat pe locul 7 în clasamentul pe națiuni la Lupte Feminine.

Sportivul Ștefan Coman (65 kg) a fost la un pas de bronzul European. Componentul Lotului de Lupte Libere a încheiat competiția pe locul cinci, după ce a cedat în ultimele minute în fața adversarului din Belarus.

Felicitari sportivilor, antrenorilor si întreg satff ului FRL pentru aceste performanțe!