Campionatul European 2019, moment de glorie pentru luptele romanesti!

După 40 de ani de așteptare, România a fost gazda Campionatului European de lupte 2019, competiție încheiată cu succes pe toate planurile. Federatia Romana de Lupte si-a atins toate obiectivele majore asumate pentru aceasta competitie: 4 medalii, 12 calificari la Jocurile Europene de la Minsk, alinierea unor echipe complete si acumularea de experienta pentru sportivi si aprecieri unanime vis-à-vis de organizarea evenimentului. Luptătorii români au terminat competiția cu patru medalii:

▶️Ana Andreea Beatrice (55 kg) CSA Steaua- bronz
▶️Incze Kriszta Tunde (65 kg) CSM Sf. Gheorghe – argint
▶️Tița Florin (55 kg) CS Farul Constanta – argint
▶️Alin Alexuc (130 kg) CS Dinamo Bucuresti – bronz

 

⏺Antrenori: Guidea Anatolie/ Andrei Franț (Lupte Libere); Nikolai Stoianov/ Marian Filip (Lupte Feminine); Arghira Anton/ Petre Cărare ( Lupte Greco-romane). România a mai obținut șapte clasari pe locul 5 prin Andrei Dukov, Nikolay Okhlopkov, Mihai Palaghia, Rareș Chintoan, Ștefania Priceputu, Ilie Cojocari, Virgil Munteanu și o clasare pe locul 4 prin Alexandra Anghel.
Au fost 6 zile de foc in Sala Polivalenta, ediția Campionatului European de Lupte organizată la București fiind un succes total. Intreaga conducere United World Wrestling în frunte cu presedintele Nenad Lalovic, numerosi președinti de Federații, Ministri ai Sportului din Europa, presedinti de Comitete olimpice naionale au fost prezenti la Bucuresti si au apreciat organizarea ireproșabilă, transformand astfel acest eveniment intr-unul de referinta pentru viitoarele competitii.

Valoarea Campionatului European de la Bucuresti a fost cu siguranta accentuată de prezenta celor mai titrati luptători ai momentului. Peste 30 de medaliati olimpici, mondiali si europeni au putut fi aplaudati la scena deschisa pe saltele de la Bucuresti.

Luptele vedetelor de pe saltele au fost completate cu tote ingredientele pentru un show total. Plublicul numeros din tribunele Salii Polivalente a avut parte de o festivitate  grandioasa in deschidere, pe rimturile trupei Voltaj si a trupei de animatie si teatru Famous Art. Totodată, Federatia Romana de Lupte a reusit sa puna în scenă un moment memorabil: o reeditare a Finalei europene din 1979, dintre doi titani ai luptelor greco-romane: Stefan Rusu si Andrzej Supron (Polonia). Momentul meciului demonstrativ a fost cu adevarat special, iar la final ambii sportivi au fost declarati invingatori primind distinctii de onoare si un set de medalii oficiale ale CE 2019.

 

La finalul unui acestui Campionat European, presedintele Federatiei Romane de Lupte si membru UWW Europa,  Răzvan Pîrcălabu a avut un mesaj sugestiv:
,,Dragi iubitori ai luptelor, timp de o săptămâna am avut ocazia să arătăm lumii întregi ca și noi, românii putem face lucruri marețe. Cu o prezența record – peste 1200 de sportivi, antrenori, medici, oficiali dar și cu foarte mulți jurnaliști de pe tot continentul, susținători, Sala Polivalenta din București a fost timp de o săptamâna templul luptelor. Peste treizeci de campioni olimpici, mondiali si europeni au luptat pe saltele de la București, transformând această competiție într-una de nivel înalt . Faptul că însuși președintele Forului Mondial si European, împreună cu tot biroul executiv al acestui organism au fost prezenți în capitala noastră a reprezentat un motiv de mândrie si onoare pentru că această competiție a fost apreciată ca fiind una dintre cele mai reușite din istorie.
Totodată, numeroși miniștri, președinți de comitete olimpice, ambasadori si multe alte personalități din întreaga Europă au fost prezenți alături de noi iar acest lucru mă face să cred că tot ce am construit în ultimii ani va rămâne ca exemplu pentru generatiile viitoare.
Am trăit sentimente superbe în aceste zile iar satisfacția a fost pe măsură când oaspeții noștri au plecat încrezători în România, promițând că vor reveni cu mare plăcere, cu următoarea ocazie.
Le mulțumesc sportivilor români pentru medaliile cucerite, tuturor antrenorilor Loturilor Nationale dar și celor de la cluburi, tuturor celor care au contribuit la succesul răsunător prin organizarea acestui puternic campionat, echipei mele minunate din cadrul Federației si voluntarilor.
Multumesc Comitetului Olimpic si Sportiv Român, Ministerului Tineretului si Sportului si mulțumiri speciale Direcției pentru Sport si Tineret din cadrul Primariei Capitalei, care a avut un aport uriaș la acest succes.
Sperăm ca am reușit să va facem mândri că suntem români! Hai, România!,,