Campionatul Mondial Seniori U23, un succes pentru România

18 ianuarie 2019

După 30 de ani, România a fost din nou gazda unui Campionat Mondial de Lupte. În luna noiembrie, la București s-a desfasurat Campionatul Mondial
Seniori U23, o competiție la care au participat peste 800 de sportivi din 70 de tari. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment, la București s-au aflat personalitățile reprezentative din cadrul UWW, în frunte cu președintele Nenad Lalovic.

Deschiderea oficială, concertele artiștilor români, mascota competiției – Acvi și luptele spectaculoase au ridicat publicul în picioare în Sala Polivalentă. România a cucerit opt medalii la Campionatele Mondiale de la Bucureşti: Mihai Radu Mihuţ – bronz la cat. 63 kg (greco-romane), Nicu Ojog – argint la cat. 82kg (greco-romane), Ştefania Priceputu – bronz la cat. 50 kg (lupte feminin), Andreea Ana – bronz la cat. 53 kg (lupte feminin), Alexandra Anghel – argint la cat. 72 kg (lupte feminin), Omaraskhab Nazhmudinov – bronz la cat. 79 kg (lupte libere), Nikolai Okhlopkov – bronz la cat. 61 kg (lupte libere), Maxim Vasilioglo – argint la cat. 74 (lupte libere).

Am încheiat aceste Campionate Mondiale cu 8 medalii şi suntem extrem mulţumiţi. Este adevărat, din păcate nu am cucerit nicio medalie de aur, dar cele opt fac cât una de aur. Rezultatele sportivilor noştri la Under 23 sunt foarte importante pentru că ne dau speranţe pentru viitor.,, a spus Răzvan Pîrcălabu, președintele FRL.

Felicitări tutuor sportivilor!