Open Cup of European Nations 2017 – Argint istoric pentru luptele feminine romanesti!

30 martie 2018

Echipa națională feminină a României a scris o noua pagina in istoria luptelor. In 2017, la Cupa Europeana pe Natiuni, competitie care s-a desfasurat la Moscova, Romania a urcat in premiera pe podium, cucerind  medalia de argint.  Performanta fetelor este una remarcabila, daca tinem cont ca a fost o lupta acerba cu adversari pe masura: Rusia, Azerbaidjan si Ucraina. O disputa s-a compus din 8 lupte, la diferite categorii de greutate, iar Romania a inregistrat urmatoarele punctaje: 21-14 cu Azerbaidjan, 23-12 cu Ucraina și 2-33 cu Rusia.

„Vreau sa le multumesc atat fetelor, cat si antrenorilor, pentru aceste momente minunate traite  in Rusia. Aceasta clasare pe podium la Cupa Europei pe Natiuni demonstreaza ca Romania are resurse si s-a inscris din nou in elita.” a declarat presedintele Federatiei Romane de lupte, dl. Razvan Pircalabu.

Lotul feminin medaliat cu argint la Moscova a fost alcatuit din Alina Vuc ( 48 kg), Ștefania Priceputu (48 kg), Estera Dobre (53 kg), Simona Pricob (55 kg), Katerina Zhydachevska și Mădălina Ioana Caia ( 58 kg), Georgiana Narcisa Filip (60 kg), Kriszta Incze (63kg), Alexandra Nicoleta Anghel (69 kg), Catalina Axente (75 kg). Colectivul tehnic a fost compus din Nikolay Stoianov- antrenor principal, Petru Toarca si Nicolae Constantin  –antrenori secunzi.

Felicitari, fetelor!

Hai Romania!