CAMPIONATUL MONDIAL CADETI – GALERIE MEDIA

Atena. Campionatul Mondial de Cadeți s-a desfasurat in Capitala Greciei – Atena, in perioada 4-10 septembrie. Delegația Romaniei de Lupte a avut in componenta 15 sportivi (6 sportive la lupte feminin, 6 la lupte greco-romane si 3 la lupte libere.) Sportiva Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de argint la cateogoria 52 kg. Sportiva din Mangalia a avut un parcurs remarcabil invingând adversare din Germania în optimi de finală, prin superioritate tehnica (10-0), Moldova, în sferturi de finală, scor 8-0 și India, în semifinale, scor 8-2. In finala aceasta a cedat medalia de aur, in fața niponei Yuzuka Inagaki, scor 0-3, pastrandu-si astfel titlul de Vicecampioana Mondiala obtinut anul trecut, la Tibilisi, Georgia in cadrul categoriei 46kg.

În cadrul categoriei 43 kg, Campioana Europeană din 2017, Roxana Tif s-a clasat pe locul 5, după o evoluție merituoasă si o finală pierdută la limită. Aceasta a învins în optimi sportiva din Ecuador cu scorul de 11-2, în sferturi de finală a intalnit-o pe sportiva din Mongolia in fata careia s-aimpus prin victorie la tus, in timp ce semifinala a fost pierduta in fața sportivei nipone Umi Ito care a devenit campioana mondială a categoriei. In finala pentru medalia de bronz, disputată împotriva indiencei Neelam Neeleam a cedat medalia cu scorul de 6-4. Echipa nationala de lupte feminine a Romaniei s-a clasat pe locul 11 din 40 de tari participante, la acest campionat mondial. De asemnea luptatorii români au mai disputat 2 finale mici prin Manuel Stoica în cadrul categoriei 50 kg și Ciprian Trufan categoria 100kg, ambii clasându-se pe locul V.

Iar in cadrul categoriei 69 kg sportivul Lorenzo Valentin BOTEZ s-a clasat pe locul 7. Prin aceste rezultate Romania s-a clasat pe locul 13 din 42 de natiuni participante.

Cu siguranța locul acestor minunați sportivi este mult mai sus, dar faptul ca toti au pierdut la limita locul pe podium, chiar si titlul mondial, ne arata ca luptele romanești sunt intr un real progres. Cu siguranța in anii care vor urma ne veți aduce multe satisfacții.

Va multumim, dragi copii, pentru emoțiile trăite împreuna, fruntea sus si mult succes pe mai departe.

Felicitari celor care si au adus aportul la aceste performante, sportivi, antrenori ai loturilor naționale, antrenori de la cluburi, staf medical, staf federatie, parteneri de antrenament, tuturor celor care respira lupte zi de zi!

Hai Romania!