ANALIZA – CAMPIONATUL MONDIAL SENIORI – GALERIE MEDIA

In perioada 19-26 august s-a desfasurat, la Paris, Campionatul Mondial de Lupte categoria de varsta Seniori, cea mai importanta competitie din anul 2017. Federatia Romana de Lupte a deplasat o delegatie de 10 sportivi si sportive, la cele trei stiluri, lupte greco-romane, lupte feminine si lupte libere. Sportivele si sportivii care ne-au reprezentat au reusit cucerirea unei medalii, a unui loc V si a 2 locuri VIII.

Luptele feminine românești au spart gheata, anul acesta, cucerind prima medalie din istorie la un Campionat Mondial de Seniori, prin sportiva Alina Vuc, care a disputat finala mare a categoriei 48 kg, devenind vicecampioana mondiala.

Aceasta fata, un monument de seriozitate si profesionalism, ne-a arătat ca se poate, un moment nefavorabil facand ca ea sa nu fie pe cea mai înaltă treapta a podiumului de premiere. In plus sa nu uitam ca momentan ea este pilonul de baza al luptelor românești atat prin performantele remarcabile, pe care le obtine dar si prin simplul fapt ca reprezinta stabilitate, fiind nelipsita de pe podiumul tuturor competițiilor la care participa.

Privind in ansamblu, nu putem sa nu evidențiem comportarea mai mult decât meritorie a lotului feminin, locul opt pe națiuni, cu doar trei participante, din 8 posibile, Alina Vuc, locul II,  Estera Dobre Tamaduianu, locul V, categoria 53 kg,  in final, câștigand pentru prima data, la un Campionat Mondial, trei confruntari, luptand aproape perfect si Kriszta Incze, locul VIII categoria 60 kg,  multipla noastră medaliata și Campioana Europeană la junioare, un star in devenire și la senioare.

Nu putem omite profesionalismul dus spre extrem al Domnului Stoianov Nicolai care cu siguranța la JO de la Tokio va mai atinge un nou prag istoric. Devotat, respectat de sportive, este omul care a găsit strategia potrivită pentru a face din luptele feminine românești un etalon mondial.

De asemenea, remarcam parcursul sportivului Guidea Ivan, locul VIII, categoria 61 kg, lupte libere, performanta meritorie tinand cont de faptul ca revine, in competiile de obiectiv, dupa o accidentare care l-a tinut in afara saltelei o perioada insemnata.

In ceea ce ii priveste pe ceilalti componenti ai Echipei Nationale, suntem convinsi ca rezultatele colegilor lor si conditiile puse la dispozitie de catre federatie ii va ambitiona si in scurt timp vor raspunde asteptarilor stafului tehnic si biroului federal,

In acest context, Federatia Romana de Lupte, pana la Jocurile Olimpice de la Tokio, va reusi formarea unui Lot National competitiv, capabil sa atinga obiectivul stabilit si asumat, medalia olimpica.

Hai Romania!