BILANT CAMPIONAT MONDIAL JUNIORI TAMPERE FINLANDA 2017

In perioada 31 iulie-06 august s-a desfasurat, la Tampere, in Finlanda, Campionatul Mondial de Juniori, Lupte Libere, Lupte Feminine si Lupte Greco-Romane.

Federatia Romana de Lupte a deplasat o delegatie e de 8 sportivi si sportive, la cele 3 stiuluri de lupte (2 sportivi la lupte libere, 2 sportive la lupte feminine si 4 sportivi la lupte greco romane), obtinand un numar de 2 medalii, un loc 5 si un loc VII, astfel:

Stefania Priceputu, categoria 44 kg, locul III, medalie de bronz, lupte feminine;

Alexandra Anghel, categoria 67 kg, locul III, medalie de bronz, lupte feminine;

Ojog Nicu, categoria 84 kg, locul V, lupte greco-romane;

Lenard Berei, categoria 120 kg, locul VII, lupte greco-romane;

Remarcam performanta deosebita a sportivei Stefania Priceputu care a reusit, confirmarea rezultatului de la Campionatul European, prin clasarea pe locul III, fiind invinsa numai de catre sportiva care a reprezentat Japonia si care in final a devenit campioana mondiala.

De asemenea, performanta obtinuta de Alexandra Anghel, locul III, categoria 67 kg, este una de exceptie, atat in ceea ce priveste parcursul de la aceasta competitie, dar mai ales in contextul anului competitional 2017, in care, Alexandra a excelat cucerind 3 medalii la competitii de obiectiv, Campionate Europene si Campionate Mondiale.

In competitia de lupte greco-romane, chiar daca nu s-au obtinut medalii, sportivii Nicu Ojog si Lenard Berei  au obtinut victorii asupra unor adversari valorosi iar in final au reusit clasari merituoase, in elita categoriilor de greutate unde au luptat.

Felicitari  tuturor pentru rezultatele obtinute, sportive, sportivi, antrenori ai loturilor nationale, antrenori de la cluburi, parteneri de antrenament, conducatori de cluburi,  celor care au sustinut activitatea si au contribuit la performante!

Hai Romania!