ION CORNIANU & LADISLAU SIMON

19 iulie 2017

Federația Română de Lupte organizează, în perioada 21-23 iulie, în Sala Polivalentă din București, o nouă ediție a puternicului turneu internațional de lupte pentru seniori “Ion Cornianu- Simon Ladislau”. Competiția, organizată în memoria celor două personalități din istoria luptelor, va cuprinde întreceri la toate stilurile, respectiv lupte greco-romane, lupte libere și lupte feminine și va reuni la întreceri peste 400 de sportivi și sportive din 24 de țări. 

La startul competitiei se vor alinia si cei mai titrati sportivi romani ai momentului printre acestia numarandu-se, Alin Alexuc, Andrei Dukov, Ivan Guidea, Alina Vuc, Tamaduianu Estera, Ilie Cojocari dar si veteranii Rares Chintoan si Filip Georgiana, toti cu carti de vizita care cuprind clasari meritorii si medalii la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene si Jocurile Olimpice.

Ion Cornianu a fost una dintre cele mai mari personalități din istoria luptelor, timp de 40 de ani fiind coordonatorul loturilor naționale, perioadă în care sportivii români au cucerit peste 160 de medalii olimpice, mondiale și europene, acest palmares transformandu-l in cel mai titrat antrenor de lupte din Romania si din lume.

De asemenea, antrenorul emerit, Ion Cornianu a ocupat functia de vicepresedinte al Federatiei Internationale de Lupte, coordonand, mai multi ani, departametul tehnic si de arbitri al forului international.

Simon Ladislau a fost unul dintre cei mai mari sportivi ai României, in anul 1974, la Istanbul,  cucerind singurul titlu de campion mondial, la categoria seniori, din istoria luptelor libere romanesti. În palmaresul său mai figurează, printre altele, un titlu de campion european și o medalie de broz la Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976.

Mult succes sportivilor nostri!

Va invitam sa sustinem impreuna Echipa Nationala a Romaniei!

invitatie desgin